Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Obviněn ze čtyř trestných činů

KARLOVARSKO – Páchal škody na Karlovarsku.  

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 39 letého muže z Prahy, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, Poškozování cizí věci a Porušování domovní svobody a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Toho se měl dopustit nejméně v 6 případech. Nejprve se měl v polovině května vloupat do osobního vozidla v Jáchymově, ze kterého odcizil různé věci jako obuv či lahve s alkoholem. Na jiném místě v Jáchymově se pokusil po rozbití okýnek vniknout do dvou zaparkovaných vozidel, ze kterých nic neodcizil. Ve stejný den pak za užití násilí vnikl do penzionu, kde z pokoje odcizil cestovní tašku s osobními věcmi a s finanční hotovostí kolem 100 eur. V dalším případě pak opět ve stejný den vniknul do kadeřnictví, kde odcizil dvě peněženky s finanční hotovostí kolem 9 tisíc korun. Na konci května pak vnikl do lázeňského domu, odkud odcizil skleněnou vázu s drobnými mincemi v hodnotě cca 10 euro a masážní přístroj.

V posledním případě ke konci května vnikl do neuzamčeného pokoje hotelu, ze kterého odcizil dva mobilní telefony a peněženku s finanční hotovostí. Celkem tak všem poškozeným způsobil škodu přesahující 70 tisíc korun. Za uvedené přečiny mu tak v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová
27. 5. 2016

vytisknout  e-mailem