Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kriminalisté objasnili sérii krádeží

SOKOLOVSKO – Jeden z mužů již skončil ve věznici. 

Sokolovští kriminalisté objasnili sérii nejméně šesti případů krádeží na Habartovsku, kterých se měli dopustit dva muži ve věku 26 a 35 let v měsíci dubnu a květnu. 

Šestadvacetiletý muž měl v dubnu vniknout v Habartově do řadové garáže, prohledat jí a odcizit odtud různé nářadí nebo motorovou pilu.

Společným jednáním se měli v měsíci květnu dopustit dalších pěti krádeží v katastrálním území Habartova, kdy z oploceného pozemku odcizili horské jízdní kolo a z odstavených pracovních strojů nebo nákladního vozidla autobaterie. Z jednoho pracovního stroje měli dokonce odčerpat 150 litrů pohonných hmot. Poblíž jedné firmy měli z rozvaděčské skříně odcizit jističe a dále celkem 150 metrů kabelů. Odcizené autobaterie a kabely poté odevzdat do sběrny.

Celková škoda byla dle odborných vyjádření vyčíslena na částku přesahující 90 tisíc korun.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou mužů, které obvinil ze spáchání pokračujícího přečinu Krádež. Mladšího obviněného dále i ze spáchání přečinů Porušování domovní svobody a Poškození cizí věci.

Policisté mladšího obviněného na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody vydaného Okresním soudem v Sokolově za jinou trestnou činnost eskortovali do věznice. Na druhého obviněného policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na vazební řízení si počká v policejní cele.

Oba obvinění muži byli za přečin Krádež již Okresním soudem v Sokolově potrestáni nebo odsouzeni.

Jelikož svým jednáním způsobili větší škodu, hrozí jim v případě prokázání viny, trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

nprap. Kateřina Krejčí
8. 6. 2018

vytisknout  e-mailem