Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradli měděné kabely

SOKOLOVSKO – Krádež jim překazila policejní hlídka. 

Sokolovští policisté dopadli zloděje měděných kabelů přímo při činu. Tři muži ve věku 27, 32 a 27 let se měli společně domluvit, že vniknou do areálu důlní společnosti na Sokolovsku, odkud odcizí měděné kabely. Takto učinili v noci dne 18. srpna 2019. Na šest desítek metrů kabelu měli odcizit z prostoru sloužícího pro uskladnění elektrikářského materiálu a poté z místa odjet pryč.

K další krádeži o den později přibrali další dva muže ve věku 31 a 56 let. Opět v nočních hodinách měli vniknout do areálu společnosti, odkud odcizili na tři desítky metrů jiného druhu měděného kabelu a několik kovových koncovek. Při krádeži však byli vyrušeni policejní hlídkou, která zde vykonávala hlídkovou činnost. Zloději se snažili policistům schovat v lesním porostu, avšak marně. Ihned na místě byl zajištěn 32letý muž, který se ke krádeži kabelů doznal, a proto byl následně převezen na policejní služebnu. Na místo byl vyslán i policejní psovod, jenž se svým čtyřnohým parťákem pomohl dohledat zbylé 4 muže podílející se na krádeži. I ti byli převezeni na obvodní oddělení do Sokolova. Celkem tak společnosti způsobili škodu necelých 100 tisíc korun.

Po provedených procesních úkonech s nimi sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání, přičemž tři muže ve věku 27, 27, a 32 let obvinili ze spáchání pokračujících přečinů Krádež a Poškození cizí věci spáchané formou spolupachatelství. Další dva muže ve věku 31 a 56 let obvinili ze spáchání přečinu Krádež spáchané formou spolupachatelství. Muži ve věku 27, 32 a 56 let se takového jednání dopustili i přesto, že byli v posledních třech letech za stejný trestný čin již potrestáni Okresním soudem v Sokolově. I zbylí dva muži byli v minulosti soudně projednáváni pro majetkovou trestnou činnost. V případě prokázání viny tak hrozí všem obviněným mužům trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

Kriminalisté na tři muže ve věku 27, 32 a 56 let podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce tak během dnešního dne rozhodne, zda muže pošle do vazební věznice.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
21. 8. 2019

Odkazy do noveho okna

Odcizené kabely

Odcizené kabely 

Detailní náhled

Odcizené kabely

Odcizené kabely 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem