Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže a nebezpečné vyhrožování

SOKOLOVSKO – Veřejnost není lhostejná k okolí. 

Nesprávné jednání některých lidí není ostatním kolem lhostejné a když je to potřeba, nebojí se zasáhnout. Důkazem toho jsou následující dva případy.

Dne 10. září kolem poledne měl 22letý muž oslovit v Chodově v panelovém domě 80letou ženu pod záminkou pomoci jí s taškami. Od ženy měl převzít tašku, kterou vynést do jednoho z pater a před bytem jí začít prohledávat. Poté z tašky vytáhnout peněženku a zastrčit si jí pod tričko. K jeho smůle byl při svém jednání sledován sousedkou přes kukátko dveří jejího bytu. Ta otevřela dveře a vyzvala jej k navrácení peněženky.  Následně mu zabránila v útěku chycením za oblečení a po výhružce, že zavolá policii, měl vytáhnout peněženku a odhodit jí na zem směrem k ní. Poté z místa utekl.

K dalšímu případu došlo v pondělí 17. září v Chodově v místím obchodě. Zde měl stejný muž z prodejního pultu odcizit téměř 130 kusů čokolád. Poté se měl pokusit prodejnu opustit vstupem pro zákazníky. V tom mu však bylo zabráněno přicházejícím mužem, který jej natlačil zpět do prodejny a předal pracovníkům, kteří u podezřelého muže odcizené věci zajistili a vrátili je nepoškozené zpět do prodeje.

Stejný muž má na svědomí ještě další případy. Jedním z nich je krádež peněženky v bytě u jeho známého, kam byl pozván na návštěvu. Muži měl odcizit peněženku i s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. O chvíli později měl přijít k bankomatu a pokusit se zde neúspěšně o výběr finanční hotovosti.

V polovině srpna měl dokonce vyhrožovat své matce a otčímovi v jejich domě usmrcením. Ti po něm požadovali, aby z domu odešel.  Při svém odchodu měl navíc rozbít skleněnou výplň dveří ve vestibulu. Následně vyběhl ven z domu a před zde přítomnými osobami měl neustále křičet, že je zabije.

Po krádeži čokolád v Chodově v místním obchodě byla zaměstnanci na místo přivolána policejní hlídka. Ta muže zadržela a následně převezla na policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Chodovští policisté 22letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinů Krádež, Výtržnictví, Nebezpečné vyhrožování a Neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku.

Podezřelý muž se krádeže dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen. Proto mu teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

V nejbližší době budou muže policisté předvádět před soudce, který bude rozhodovat o jeho vině a výši trestu.

nprap. Kateřina Krejčí
20. 9. 2018

vytisknout  e-mailem