Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Korupce

KARLOVY VARY - Policie obvinila dva muže 

Krajští kriminalisté zadrželi dva velmi významné a pro Karlovy Vary známé podnikatele (52,56) pocházející ze států bývalého Sovětského svazu. Ti měli postupně od roku 2008 vymáhat úplatky od jednoho z karlovarských podnikatelů a to za to, že jako zprostředkovatelé pro něj bezkonkurenčně seženou zakázku od ruského investora na výstavbu inženýrských sítí v lokalitě Radošov u Kyselky(KV) a že zároveň zajistí bezproblémové proplácení faktur za vykonané práce a především vícepráce. Za tuto „službu“ požadovali celkem tři milióny korun. Ty jim karlovarský podnikatel (59) vyplatil, ale nic se nedělo. Oba obvinění po něm posléze požadovali další jeden milión korun za to, že odsouhlasí konečnou fázi nasmlouvaného díla.
 
Poté spadla klec a oba vyděrače si policie odvedla s pouty na rukou. Kriminalisté na případu pracovali několik měsíců a nyní oba muže obvinili ze zločinu přijetí úplatku. Obviněným za jejich jednání hrozí až osm let ve vězení. Návrh policistů na vzetí obviněných do vazby státní zástupce nepodpořil a rozhodl o stíhání obviněných na svobodě.
 
Dle sdělení karlovarských kriminalistů se jednalo o jednu z největších korupcí a jsou pyšní na to, že se jim jí podařilo zastavit. Nejedná se však o první případ korupce, který karlovarská policie objasnila. Nedávno zadržela v Karlových Varech podnikatele přímo při přijímání úplatku. Tým specialistů z hospodářské „kriminálky“ se na boj s korupcí velmi zaměřuje.
 
mjr. Mgr. Bc.  Andrea Pomichalová
29.11.2010

vytisknout  e-mailem