Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kontrola chatových oblastí a zahrádek na Sokolovsku

SOKOLOVSKO – Policisté zkontrolovali přibližně 360 objektů. 

V teritoriu obvodního oddělení Kraslice proběhla ve čtvrtek 20. února Kontrola chat2020 policejní akce „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům“, a to v rámci plnění celorepublikového projektu. Akce proběhla v součinnosti odborem služby pořádkové policie, oddělením služební kynologie a skupinou základních kynologických činností. Zaměřena byla především na kontrolu chatových oblastí za účelem preventivně působit na majitele chat a zvýšit pocit bezpečí u občanů. Policisté během akce zkontrolovali chaty, zda u nich nedošlo k vloupání či poškození majetku. U každé zkontrolované chaty zanechali kontrolní kartičky s poučením, jak nejlépe ochránit svůj majetek. Celkem zkontrolovali téměř 60 chat a u žádné neshledali žádné protiprávní jednání. Obdobné akce budou vzhledem k blížícímu se podzimu a zazimování chat na zimu pokračovat.

O několik dní později, konkrétně v úterý 25. února, se uskutečnila policejní akce zaměřená na kontrolu rekreačních chatek a zahrádek také v Sokolově. V zahrádkářských koloniích Areál Zdraví, nad Baníkem, Těšovice, Bohemia a Šenvert bylo zkontrolováno přibližně 300 chatek a na dvě desítky zahrádkářů. Cílem této akce bylo také preventivně působit na majitele chat a zvýšit pocit bezpečí u občanů. Ani v tomto případě policisté neshledali žádné protiprávní jednání.

Pro zabezpečení majetku dodržujte těchto pár preventivních rad. Když si je osvojíte a budete je dodržovat, riziko vloupání do Vaší nemovitosti se výrazně sníží.:

  • Uzavření objektu – vždy, když odcházíte z bytu nebo domu, řádně uzavřete všechna okna a pečlivě uzamkněte dveře, a to i v případě, že máte v plánu se brzy vrátit.
  • Neupozorňujte na svou nepřítomnost – pokud odjíždíte na delší dobu, řekněte to pouze blízkým, případně osobám, kterým věříte. Na svou nepřítomnost neupozorňujte na sociálních sítích.
  • Neupozorňujte na své majetkové poměry – nenechávejte doma velké množství cenností a vyšší finanční hotovost, raději vše uschovejte do banky, případně cenné předměty a peníze řádně uzamkněte v trezoru doma.
  • Na jmenovkách uvádějte množná čísla – na domovní zvonky či poštovní schránky uvádějte svá příjmení vždy v množných číslech bez křestních jmen a dosažených titulů.

Pokud se i přes naše preventivní rady stanete obětí vloupání, ihned volejte na linku 158. Do domu či bytu nevstupujte, může se stát, že pachatel je ještě uvnitř a může být ozbrojen. Pokud přece jen do domu či bytu vstoupíte, nemanipulujte s předměty a byt neuklízejte, mohli byste uklidit i stopy, které tam pachatel zanechal.

nprap. Jakub Kopřiva
26. 2. 2020

Odkazy do noveho okna

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

Kontrola chat

Kontrola chat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem