Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na rychlost

KARLOVARSKÝ KRAJ – Rychlost překročilo 204 řidičů. 

Ve dnech 8. a 12. srpna 2022 proběhla v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit počet dopravních nehod a jejich následků na území celého Karlovarského kraje dopravně bezpečnostní akce.

Tato dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy. V průběhu akce se policejní hlídky zaměřily také na dodržování ostatních pravidel silničního provozu podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

VIDEO ZDE

V konkrétní dny bylo do akce zapojeno přes dvě desítky dopravních a pořádkových policistů, kteří využívali k měření rychlosti jak pohyblivé radary umístěné ve služebních vozidlech, tak i stacionární radary na konkrétních vytipovaných stanovištích. Za oba dny policisté zkontrolovali celkem 619 vozidel a zjistili 312 přestupků. Přestupek uložením pokuty příkazem na místě vyřešili policisté v 283 případech, 29 porušení oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. Předepsanou rychlost porušilo 204 řidičů. Dalšími nejčastějšími prohřešky řidičů byly nevyhovující technických stav jejich vozidel nebo nepoužití bezpečnostních pásů. Během akce policisté zjistili i tři řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholických nápojů. 

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou i nadále pokračovat.

mjr. Bc. Kateřina Pešková
16. 8. 2022

vytisknout  e-mailem