Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po totožnosti muže podezřelého z krádeže

KOLÍNSKO – Z vozidla odcizil brašnu s několika desítkami tisíc. 

Policisté z obvodního oddělení Kolín se zabývají krádeží brašny s penězi, kterou odcizil z vozidla dosud neztotožněný muž, po jehož identitě pátráme. 

Šetřením policisté zjistili, že řidič vozidla zaparkoval u prodejny s autodíly v Pražské ulici v Kolíně, kde vykládal zboží. Z kamerových záznamů je vidět, že okolo vozidla a zároveň obchodu procházel muž v černém oblečení, zastavil se o kousek dál u rohu domu, poté se vrátil zpět směrem k prodejně, kam nahlédl, aby se ujistil, že je muž stále uvnitř. Tohoto okamžiku využil, přistoupil k vozidlu, otevřel dveře spolujezdce a ze sedadla odcizil brašnu s finanční hotovostí ve výši téměř 30 tisíc korun. Poté zrychleně odešel neznámo kam. 

V této souvislosti se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže, který je podezřelý z tohoto jednání. Pokud ho poznáváte nebo máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte policisty na mobilním telefonu 602 263 021 nebo můžete využít linku tísňového volání 158.

Proti dosud neztotožněnému muži policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což mu v případě dopadení, obvinění a pravomocného odsouzení hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
15. dubna 2024

vytisknout  e-mailem