Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkend na Kolínsku

Do školky v Kolíně Bezručově ulici se vloupal dosud neznámý pachatel. 

  Policisté z operačního střediska oznámení o tomto vloupání přijali v neděli. Objektem pachatelova zájmu se stalo různé nářadí , nepohrdl ani travní a strunovou sekačkou. Hmotná škoda, kterou ve školce zloděj způsobil je vyčíslena na 84.000Kč. Pachatel či pachatelé jsou podezřelí z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Za spáchání těchto činů hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

V neděli kontrolovali policisté v kolínské Mostní ulici řidiče vozidla Citroen ZX. Provedená dechová zkouška u čtyřiadvacetiletého řidiče měla pozitivní výsledek. Dotyčný navíc nevlastní žádné řidičské oprávnění. Policisté muže zadrželi a následně mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

K dopravní nehodě došlo v neděli v půl šesté ráno na křižovatce ulic Kmochova a Václavská v Kolíně. Třicetiletý řidič vozidla Škoda Fabia jedoucí ulicí Václavská, nerespektoval dopravní značku dej přednost v jízdě a narazil do vozidla Renault Twingo , které řídila třiapadesátiletá žena z Kutné Hory. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Dechová zkouška provedená u řidičky měla negativní výsledek, u řidiče byl výsledek zkoušky pozitivní. Policisté po zadržení řidiči sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Hmotná škoda způsobená touto dopravní nehodou je vyčíslena na 25.000Kč.

V sobotu přijali kolínští policisté oznámení o vloupání do sklepa v Masarykově ulici. Zloděj odtud odcizil elektrické míchadlo, úhlovou brusku, vrtačku a další nářadí. Způsobená škoda je vyčíslena na 38.000Kč.

Policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali v sobotu v ulici Pražská šestadvacetiletého řidiče z Karviné. Dechová zkouška provedená u tohoto řidiče měla sice negativní výsledek, řidič měl však pro změnu okresním soudem uložen zákaz řízení. Řidiči sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelému tak hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

I v Českém Brodě se policisté věnovali kontrole motorových vozidel. V sobotu večer v ulici Jana Kouly kontrolovali řidiče vozidla Škoda Forman. Osmadvacetiletý muž za volantem se tak od policistů dozvěděl, že alkohol za volant rozhodně nepatří. Dechová zkouška, kterou u něho policisté provedli měla pozitivní výsledek. Muž byl proto policisty zadržen a následně mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

V pátek, krátce před druhou hodinou ranní , zastavili  policisté v Ovčárecké ulici v Kolíně řidičku osobního motorového vozidla Škoda Forman. Devětadvacetiletá žena před jízdou alkoho nepožila. Měla však od dvou Městských úřadů vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Ženě policisté sdělili podezření ze  spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za jehož spáchání hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

18.10.2010

nprap. Petra Čimová

                                                                                                                                                                                                                                  

 

 

vytisknout  e-mailem