Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do sklepů

PRAHA VENKOV - ZÁPAD - Pachateli hrozí tři roky za mřížemi 

Dosud neznámý pachatel v době od 29.04. 2018 17. 00 hodin do 30. 04. 2018 10 hodin vnikl do garážových prostor bytového domu v ulici Anežky České, v obci Dobřichovice, kde vypáčil dveře do dvou sklepů. Zde odcizil nářadí, jízdní kolo a alkohol, dále vylomil zámek společné kočárkárny, kde odcizil jízdní kolo. Svým jednáním způsobil škodu na odcizených věcech v hodnotě 25.150,- Kč a na poškození 35.800,- Kč.
Pachateli nyní hrozí obvinění z přečinu Krádež, přečinu Porušování domovní svobody a přečinu Poškození cizí věci, za které může strávit až tři roky za mřížemi.

Rady, jak předejít krádežím ze společných prostor domu:

* Sklepní kóje, suterénní prostory i balkony mějte řádně zabezpečeny vhodnými dveřmi (nejlépe plné, venkovní, z pevných materiálů) s pevnými zabezpečovacími klikami a kvalitními bezpečnostními zamykacími systémy.
* Přístupovou cestu k těmto prostorám vždy zamykejte.
* V místnosti, která slouží jako úschovna kol, zabudujte stojan, nebo jiný systém zajištění, ke kterému se budou kola a další vybavení napevno připevňovat.
* Máte-li ve skladovacích prostorech okna, je třeba je opatřit mechanickými zábranami, jako jsou mříže, nebo uzamykatelné okenice.
* Domluvte se se všemi obyvateli domu na řádném uzamykání všech vstupních dveří do domu a nevpouštějte do objektu cizí osoby.

por. Bc. Jana Dětská
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - ZÁPAD
2. května 2018

vytisknout  e-mailem