Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přes bariéry s policií

Praha venkov - ZÁPAD – S Gymnáziem Hostivice jsme ukončili letošní podzimní bariéry. 

Projekt „Přes bariéry s policií“ vznikl již počátkem roku 2018 na Krajském ředitelství policie Středočeského kraje.

V letošních podzimních bariérách chceme pomoci Filípkovi. Bohužel, ve svém životě již musí překonávat nemalé bariéry. Narodil se se vzácnou genetickou vadou, kvůli které mu ve svalech chybí dostatek bílkoviny. Jeho tělo není dostatečně zpevněné na to, aby mohl lézt, jednoduše si sednout nebo vydržet ve stoje. Filípkova léčba je náročná nejen po finanční stránce, proto mu pomůžeme a z vybraných peněz přispějeme na rehabilitační pobyt.

Nemocnému Filípkovi pomáhají i studenti maturitních ročníků středních škol ve Středočeském kraji, kteří se zapojili do této sportovně charitativní akce. Poslední bariéry v roce 2023 jsme překonali se studenty Gymnázia v Hostivici v listopadu. Listopad není jen ukončením podzimních bariér, ale také měsíc, kdy Filípek slaví své čtvrté narozeniny.

A co všechno museli studenti udělat, aby Filípkovi pomohli? Splnit fyzické testy přijímacího řízení k policii (člunkový běh, kliky, celomotorický test, běh na jeden kilometr).

To se povedlo, jejich výkony byly skvělé! Nejen, že si zasportovali a zkusili své možnosti, ale hlavně ze sebe vydali ty nejlepší výkony, aby svou aktivitou přispěli co nejvíce peněz. Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra za ně následně přispěje určitou finanční částkou. Příslušníci policie pro změnu přispívají formou hotovosti, kterou střádají do kasiček Konta Bariéry.

Akce se zúčastnilo 15 studentů, 11 z nich splnilo fyzické testy. Nejvyšší počet dosažených bodů byl 60. Ti, kteří splnili fyzické testy, obdrželi osvědčení platné na jeden rok, po tuto dobu v případě zájmu stát se policistou, nemusí již absolvovat fyzické testy nutné pro přijetí do služebního poměru Policie ČR.

Hlavní je, že se nikdo nevzdal! Věříme, že stejně tak se nikdy nevzdají Filípek a jeho rodina.


 

por. Mgr. Mgr. Anna Štisová, MBA
Územní odbor Praha venkov – Západ
27. listopadu 2023

vytisknout  e-mailem