Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neoprávněný výběr z bankomatu

PRAHA VENKOV – ZÁPAD – Pachatele zachytily kamery. 

V pátek 12. června 2020 přijali policisté Obvodního oddělení Libčice nad Vltavou oznámení od sedmdesátiletého muže, že předešlého dne, tj. 11. 6. 2020, před půl jednou odpoledne přišel na parkovišti u obchodního domu v obci Horoměřice o svou peněženku. Tu buď ztratil, nebo jí odložil na blíže nezjištěném místě, čehož využil neznámý pachatel. V peněžence se kromě finanční hotovosti a osobních dokladů poškozeného nacházela i platební karta jeho manželky. A tu právě zneužil výtečník, po kterém v současné době pátráme. Ten se pokusil ještě téhož dne, před jednou hodinou odpolední, v Praze 6 v bankomatu finančního domu v ulici Kamýcká vybrat finanční hotovost ve výši 20.000,- Kč.

To se však pachateli stalo osudným. Kamera na bankomatu zachytila jeho podobu. Nyní se policistům podařilo získat kamerové záznamy z banky.

Muži v případě dopadení hrozí za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dva roky vězení.

Žádáme proto občany, aby pomohli odhalit identitu pachatele.

Svědci, kteří by muže na fotografii poznali, se mohou přihlásit na kterékoliv policejní stanici. Občané samozřejmě mohou využít bezplatnou tísňovou linku 158, popřípadě mohou kontaktovat přímo vyšetřovatele případu osobně na Obvodním oddělení policie Libčice nad Vltavou, nebo mohou volat na telefonní číslo 974 866 400.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
10. července 2020

Odkazy do noveho okna

Výběr z bankomatu

Výběr z bankomatu 

Detailní náhled

Výběr z bankomatu

Výběr z bankomatu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem