Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní akce 24-BLUE RAD

Praha venkov – ZÁPAD - Policisté se v tomto týdnu zaměřili na kontroly nádraží, vlaky a železniční prostory. 

Na základě rozhodnutí Rady evropské mezinárodní asociace RAILPOL, která sdružuje policejní složky zajišťující veřejný pořádek a bezpečnost na železnici a v jejím okolí, včetně železniční infrastruktury, se minulý týden konala společná celoevropská kontrolní policejní akce na železnici s názvem „24-BLUE RAD“, do které se zapojili i policisté zdejšího územního odboru z řad pořádkové i dopravní policie.

Pořádkoví policisté dohlíželi zejména na dodržování veřejného pořádku ve vagonech, na nádražích a v okolí železnic. Kontrolovali dodržování zákona a předpisů pro pohyb v železničním prostředí, zejména pak přecházení kolejí v místech, kde je to zakázáno. Stranou nezůstaly ani kontroly míst, kde dochází ke kapesním krádežím, vandalismu a graffiti.

Dopravní policisté se v rámci akce zaměřili na dodržování rychlosti na železničních přejezdech včetně vjetí a vstupu na železniční přejezd v době, kdy je dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu a zvonkem přejezdového zabezpečovacího zařízení aj. případech.

A jaký byl výsledek?

Policisté se pohybovali na dvou desítkách nádraží a nádražních prostor, v osmi osobních vlacích, zkontrolovali 37 osob a 3 nákladní vlaky. Dopravní inženýr při kontrole funkčnosti zabezpečení železničních přejezdů zjistil jeden méně závažný nedostatek.

Akce byla preventivního charakteru a pro tentokrát policisté zjištěné prohřešky vyřešili domluvou.

V obdobných akcích budeme i nadále pokračovat. Bohužel, na železnici stále zbytečně umírají lidé!

por. Mgr. et Mgr. Anna Štisová, MBA
Územní odbor Praha venkov - ZÁPAD
16. dubna 2024

Odkazy do noveho okna

kontrola Libčice

kontrola Libčice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem