Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zvýší dohled na silnicích

Praha venkov - VÝCHOD - S koncem školního roku se blíží začátek letních prázdnin. 

Policisté v souvislosti s tím očekávají několikanásobné zvýšení hustoty provozu, obzvlášť o víkendech.

Již od pátku 22.6.2018 startuje víkendová celorepubliková dopravně bezpečnostní, která bude pokračovat i během příštího víkendu. Hlavním cílem je zajistit bezpečnost dopravy, ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a upozornit řidiče, aby byli maximálně opatrní a ohleduplní.

Větší množství příslušníků policie lze očekávat na silnicích o prodlouženém víkendu v červenci.

Každý rok se stane o prázdninách velké množství nehod, mnohdy s vážným zraněním, je to připisováno únavě z teplých dnů, oslnění sluncem, nevyspání motoristů vracejících se z delších cest, nepozornosti či rychlé jízdě.

Policisté z Prahy venkov - Východ se také chystají na intenzivnější kontroly na komunikacích, zejména na úseky s velkou intenzitou dopravy a také na místa, kde často dochází k dopravním nehodám. Hlídky se budou zaměřovat na dodržování stanovené rychlosti, používání bezpečnostních pásů, telefonování za jízdy, kontrolu technického stavu vozidel a předepsaných dokladů.

Středočeští policisté se také zaměří na bezdůvodnou jízdu v levém jízdním pruhu na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. Mnozí řidiči zapomínají na pravidla jízdy v jízdních pruzích.

Z § 12 zákona o provozu na pozemních komunikacích vyplývá, že mimo obec se na silnici o dvou nebo více pruzích v jednom směru jízdy jezdí v pravém pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet pouze, když je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov - Východ
22.6.2018

vytisknout  e-mailem