Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Okresní kolo mladých cyklistů

Praha venkov – VÝCHOD - Žáci základních škol soutěžili ve znalostech i ve zručnosti jízdy na kole. 

Desítky dětí základních škol z Prahy venkov - východ se ve čtvrtek 11. května tohoto roku zapojily do Okresního kola dopravní soutěže mladých cyklistů BESIP 2023. Soutěž proběhla v areálu dopravního hřiště v Čelákovicích. Žáci prvního a druhého stupně základních škol prokazovali své dovednosti při jízdě na dopravním hřišti, jízdě zručnosti a museli projít i testem pravidel silničního provozu. Nechyběla ani zkouška poskytování první pomoci.

Dohled při soutěži Okresního kola mladých cyklistů prováděli policisté z dopravního inspektorátu i čelákovického obvodního oddělení a strážníci městské policie.

Naší snahou bylo pomoci dětem se bezpečně pohybovat v silničním provozu a zvyšovat zábavnou formou jejich zájem o dopravní výchovu. Ověřovali jsme znalosti a dovednosti těchto mladých cyklistů a pomohli jim tak se správně a bezpečně chovat při jízdě na kole s cílem snížit nehodovost dětí.

Všichni soutěžící obdrželi drobné upomínkové ceny, které věnoval BESIP. Akce se obešla bez zranění a ukázalo se, že jsou děti dobře připraveny a ovládají všechna základní cyklistická pravidla chování v silničním provozu.

por. Bc. Lucie Nováková
komisař
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
11. května 2023

vytisknout  e-mailem