Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Letní prázdniny se blíží

Praha venkov-východ - S blížícími se prázdninami „houstne“ na silnicích provoz. 

Policisté z Územního odboru Praha venkov - VÝCHOD budou v souvislosti s blížícími se prázdninami provádět častější kontroly řidičů motorových vozidel na komunikacích a to především v úsecích s velkou intenzitou dopravy a také na místech, kde často dochází k dopravním nehodám. Policejní hlídky se zaměří na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy, dodržování pravidel na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů, telefonování za jízdy, technický stav vozidel a na kontrolu předepsaných dokladů.

Na našich silnicích dochází každoročně v době letních prázdnin k velkému množství dopravních nehod, které se často neobejdou bez vážních zranění osob. To je připisováno únavě z teplých dnů, oslnění sluncem, nevyspání řidičů vracejících se z delších cest, nepozornosti nebo rychlé jízdě.

Statistika nehodovosti na silnicích okresu Praha venkov-východ:

Od začátku tohoto roku řešili policisté na silnicích okresu Praha venkov-východ 358 dopravních nehod, což je o 14 méně než za stejné období předchozího roku. Od ledna 2022 došlo k jedné smrtelné nehodě, vážně bylo zraněno 10 osob a 87 jich utrpělo poranění lehčího charakteru. Šestnáct řidičů, kteří způsobili nehodu, bylo pod vlivem alkoholu. Celkem 60 karambolů zavinila zvěř. Na dopravních prostředcích vznikla škoda, která činila téměř 25 milionů korun. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy a poté nepřiměřená rychlost.

por. Bc. Lucie Nováková
28. června 2022

vytisknout  e-mailem