Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní akce 24-BLUE RAD

Praha venkov - VÝCHOD - Policisté se zaměří na nádraží, vlaky a železniční prostory. 

Na základě rozhodnutí Rady evropské mezinárodní asociace RAILPOL, která sdružuje policejní složky zajišťující veřejný pořádek a bezpečnost na železnici a v jejím okolí, včetně železniční infrastruktury, se bude konat společná celoevropská kontrolní policejní akce na železnici s názvem „24-BLUE RAD“. K této kontrolní akci se Policie České republiky jako řádný člen RAILPOLu připojí. 

Mezinárodní bezpečnostní akce proběhne v době od 20. března 2023 do 26. března 2023.

Poslední akce 24-BLUE, která proběhla v listopadu 2022 se zúčastnilo v České republice více než 2000 policistů a policistek.

Policisté budou primárně dohlížet na dodržování veřejného pořádku v prostředí železnice, ve vagonech a na nádražích. Dále se zaměří na kontrolu dodržování zákona a předpisů pro pohyb v železničním prostředí, kapesní krádeže, graffiti, kontrolu přepravy zboží či ilegální migraci.

Ředitel Ředitelství služby pořádkové policie plk. Petr Sehnoutka k akci uvádí: "Bezpečnost na železnici je společnou odpovědností všech zúčastněných stran a jen díky vzájemné kooperaci a spolupráci může být zajištěna vysoká úroveň bezpečnosti na železnici".

kpt. Hana Rubášová
21.3.2023

vytisknout  e-mailem