Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Úvěrové podvody

České Budějovice - Mladá žena "vytloukala klín klínem" a nahradila své závazky vůči společnostem. 

Kriminalisté z územního odboru České Budějovice, specialisté na hospodářskou trestnou činnost, vyšetřují případ úvěrových podvodů, kdy je důvodně podezřelá 33letá žena z krajské metropole.

Ta se zřejmě na jaře roku 2021 chtěla obohatit na úkor nebankovní společnosti a po zajištění si potřebných dokumentů uzavřela v jedné z nich smlouvu o spotřebitelském úvěru, s cílem financovat koupi osobního automobilu. Ve smlouvě však uvedla jiné než své skutečné příjmy a tím získala částku 200 000 korun.

První měsíce řádně hradila své závazky, pak však neposlala žádnou splátku a zřejmě, aby uhradila předešlý dluh, zajistila si příjem peněz od jiné nebankovní společnosti.

I v tomto případě vše probíhalo jako první události, ale po pár měsících přestala splácet a ani po opakovaných upomínkách, nereagovala a neuhradila své pohledávky.

Do současné doby dluží více jak 100 000 korun.

Na základě zjištěných skutečností byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Úvěrový podvod, kdy si zmíněná žena v polovině tohoto týdne převzala usnesení o zahájení trestního stíhání.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

6. srpna 2023

vytisknout  e-mailem