Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Uzamčené dveře byly překážkou

Muž se pokoušel vloupat do činžovního domu skrz uzamčené dveře, nakonec mu pomohla mladá žena. 

Policisté z místního oddělení Pankrác pátrají po neznámém muži, který se snažil v půlce května dostat do domu v ulici Na Pankráci v Praze 4. Muž nejprve bral za kliku a zvonil opakovaně na zvonky. Protože se nikomu nedozvonil, pokusil se dosud nezjištěným předmětem vypáčit vstupní dveře, čímž poškodil navíc skleněnou výplň. Jeho jednáním tak vznikla škoda přesahující částku třicet tisíc korun. Podezřelému se však nepodařilo dveře otevřít, proto si na pomoc přivedl komplice v podobě ženy.  Mladá žena vyčkala, až bude některý z nájemníků odcházet a chytla dveře, aby mohli oba vstoupit dovnitř. Po důkladné prohlídce domu nakonec tato dvojice odešla s prázdnou.

Policisté šetřením tohoto případu zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět jak podezřelý muž, tak i žena, která mu pomohla vstoupit do domu. Zjištění totožnosti této dvojice může policistům pomoci k objasnění případu. Pokud je poznáváte, kontaktujte prosím linku 158.

Celý případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. V případě dopadení podezřelého a jeho odsouzení mu hrozí až 2 roky za mřížemi.

pprap. Martina Špryslová, DiS. – 18. května 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem