Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Už nocuje ve vazbě

TRUTNOVSKO - Na drogy si "vydělával" nezákonnou činností. 

Minulý týden kriminalisté z Trutnova zadrželi 32letého muže, proti kterému zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci, krádeže, poškození cizí věci a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Jedná se o muže bez domova, který je uživatelem pervitinu a je zcela bez příjmu.
Obviněnému klademe za vinu, že se koncem prosince 2023 pokusil nastartovat a odcizit nákladní vozidlo z Pilníkova, což se mu nakonec nepodařilo.
V lednu 2024 v jedné trutnovské prodejně nakupoval drogistické zboží bez placení, přičemž způsobil škodu téměř 5 tisíc korun.
Třetího prohřešku se dopustil s kamarádem, když byli pozvaní na návštěvu ke známému v Trutnově. Tam společně odcizili platební karty, ze kterých se pokusili vybrat částku téměř 25 tisíc korun.  
Dále obviněnému muži klademe za vinu, že se začátkem ledna 2024 vloupal do jedné trutnovské základní školy, přičemž svým nezákonným jednáním způsobil škodu na poškozených věcech přesahující 40 tisíc korun a škodu na odcizených věcech 50 tisíc korun.
Policejní komisař v pátek 26. ledna 2024 zaslal státnímu zástupci podnět na vzetí muže do vazby, což soudce Okresního soudu v Trutnově v sobotu akceptoval a muž je stíhaný vazebně.
V případě prokázání viny mu hrozí až 5let ve vězení.  

por. Pižlová Šárka, DiS.
29. 1. 2024, 11:00

vytisknout  e-mailem