Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Už je ve vazbě

CHOMUTOV - Muž kradl i v minulosti, Zloděj v apartmánu.... 

Už je ve vazbě

Kriminalisté v Kadani obvinili z krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody muže ve věku 26 let z Jirkova. Minulý týden v pátek v odpoledních hodinách vešel na nezajištěný dvůr v Lipské ulici, kde stálo zaparkované vozidlo Ford Tranzit. Muž zjistil, že dveře u auta nejsou také zamčené. Vnikl do kabiny, kde našel dámskou koženou kabelku. Sebral mobilní telefon, peněženku, osobní doklady a pouzdro z další hotovostí. Poškozená stanovila škodu na téměř 50 tisíc korun. Byl sice vyrušen majitelkou a z místa utekl, ale netrvalo dlouho a policejní hlídka ho zdržela. Následné vyšetřování prokázalo, že za obdobné jednání byl soudem v Chomutově odsouzen již v roce 2014. Obvinění si muž převzal a po nezbytných úkonech byl na státní zastupitelství doručen podnět k jeho vzetí do vazby. Na příkaz soudce byl muž včera dopraven do vazební věznice v Litoměřicích.  

Zloděj v apartmánu

Policisté ve Vejprtech vyšetřují vloupání do domu v obci Loučná pod Klínovcem. Dosud neznámý pachatel vnikl do neobydleného bytu apartmánového domu. Sebral televizor a  poškodil dveře. Vlastník stanovil škodu na 36 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a poškození cizí věci.

Před jízdou požívali alkohol

Během nočních hodin v neděli kontrolovala hlídka policie v Kadani projíždějící vozidlo Audi A6. Řidička, 27letá žena z Prahy byla podrobena dechové zkoušce. Ta potvrdila, že před jízdou požívala alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 1,31 a 1,21 promile. Svoji jízdu musela žena ukončit a bude se zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ze stejného trestného činu se bude zodpovídat i 29letý muž z Vejprt. Jeho kontrolovali policisté během víkendu při projíždění Blatenskou ulicí v Chomutově. I on nadýchal 1,70, 1,88 a 1,82 promile. 

Sebral televizor

Obyvatelka bytu v Borové ulici oznámila na místní oddělení policie v Chomutově krádež. Klíče od bytu zapůjčila 17letému mladíkovi, který následně z bytu sebral bez svolení majitelky televizor za 10 tisíc korun. Krádež nyní vyšetřují  policisté.

25. září 2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem