Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Už byl obviněn

CHOMUTOV - Okradl spícího podnapilého muže, Další trestná činnost...... 

Už byl obviněn

Několik dní před loňskými vánocemi došlo na sídlišti Písečná v Chomutově k okradení podnapilého muže. Poškozený znaven alkoholem usnul na chodníku před barem a kdosi mu odcizil peněženku s hotovostí, osobními doklady a krabičku cigaret. Policistům se podařilo zjistit, že uvedené jednání má na svědomí 21letý muž z Lounska. Obvinění z krádeže si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje.

Další trestná činnost

Jak jsme včera informovali, policisté v Klášterci nad Ohří obvinili z krádeže a porušování domovní svobody dva muže ve věku 44 let z Klášterce nad Ohří a 26 let z Podbořan. Zatímco starší odcizil z bytu ve městě set-top box, druhý ho následně prodal neznámé osobě. Nyní se policistům podařilo dokázat, že právě mladší z dvojice má na svědomí další porušení zákona. Během středy minulý týden vnikl sám do bytu a tam sebral různé nářadí, konzervy, láhev alkoholu a další věci. Majitel stanovil škodu na 8 tisíc korun. V sobotu ve večerních hodinách  pak ve Školní ulici v Klášterci nad Ohří vnikl do zaparkovaného osobního vozidla. Auto začal prohledávat, nic však nestihl odcizit. Na místě se totiž objevil poškozený, který přivolal policejní hlídku. Po následném zadržení bylo zjištěno, že za krádeže stál před chomutovským soudem již v roce 2015. Obvinění z krádeže si zadržený muž převzal a skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství byl doručen podnět k jeho vzetí do vazby. Na příkaz Okresního soudu Chomutov byl následně za doprovodu policejní eskorty dopraven do vazební věznice v Litoměřicích.

Poškozená výloha

Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který poškodil v centru města výlohu. Během noci z pondělí na úterý neznámý vandal rozbil u prodejny na Palacké ulici skleněnou výlohu. Oprava byla odhadnuta na nejméně 10 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci.

Bez linky i bez peněz

V úterý se na oddělení policie v Kadani obrátil místní obyvatel a oznámil jednání 48letého muže z Lounska. Již v roce 2015 spolu uzavřeli ústní domluvu na dodání dvou kuchyňských linek do domu a na provedení různých truhlářských prací. Za tímto účelem převzal hotovost ve výši 154 tisíc korun. Do současné doby však práce v domě  provedeny nebyly, podezřelý nevrátil ani uvedenou hotovost. V únoru letošního roku pouze uznal svůj dluh vůči poškozenému, ale od té doby je nekontaktní. Uvedené jednání policisté vyšetřují jako podvod, za který může pachatel v případě odsouzení skončit až na pět let ve vězení.

29.března 2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem