Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Úvěrový podvod

KARLOVARSKO – Na jméno své matky měl uzavřít 23 smluv. 

Policisté z oddělení hospodářské kriminality z Karlových Varů zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže pro spáchání pokračujícího přečinu Úvěrový podvod v souběhu s přečinem Poškození cizích práv a pro spáchání přečinu Zpronevěra.

Takového jednání se měl dopustit tím, že v úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch, měl jménem své matky a bez jejího vědomí uzavřít v období během června 2018 a začátkem července 2018 celkem 23 úvěrových smluv. Předmětem těchto smluv bylo poskytnutí finančních prostředků. Prostřednictvím internetu na blíže nezjištěném místě měl uzavírat smlouvy o úvěru, na základě kterých mu byly finanční prostředky poskytnuty. Tyto poskytnuté částky však plně nehradil.

Dále v úmyslu, že nedostojí smluvním závazkům, uzavřel se společností jménem své matky kupní smlouvu dle které, bez jejího vědomí prodal její vozidlo značky Škoda. Vozidlo však i přes smluvní povinností vůči společnosti prodal za stejnou částku jiné osobě.

Svým jednáním tak způsobil škodu která je odhadnuta kolem 350 000 Kč. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let.

vytisknout  e-mailem