Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úvěrový podvod

TEPLICKO - Půjčku nesplácí a navíc lhal, když o ni žádal; Hledáme svědky nehod... 

Úvěrový podvod

     Z přečinu úvěrového podvodu byl obviněn 23letý muž z Teplic, který si vzal půjčku, kterou nesplácí. V prodejně elektra uzavřel prostřednictvím společnosti poskytující nebankovní půjčky úvěrovou smlouvu na nákup mobilního telefonu za sedm a půl tisíc korun. V žádosti o poskytnutí půjčky uvedl, že je na mateřské dovolené a má příjem téměř dvacet tisíc korun, muž však není ani na „mateřské“ a ani nikde nepracuje, dluh navíc vůbec nesplácí. V uplynulých dnech byl obviněn z trestného činu, za jehož spáchání by mohl v krajním případě strávit až dva roky za mřížemi.

 

Hledáme svědky nehod

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravními nehodami, ke kterým došlo v Teplicích. K první nehodě došlo 12. ledna 2017 v době od 8:00 do 11:30 hodin v Teplicích, ul. Aloise Jiráska před č. p. 5. Nezjištěný pachatel neustanoveného vozidla poškodil levé zpětné zrcátko automobilu zn. Mitsubishi, který byl zaparkovaný na pravé straně jednosměrné ulice, a z místa odjel, aniž by učinil patřičná opatření, která jsou dána zákonem.

     Z místa dopravní nehody ujel i řidič, který v době od 17:00 hodin dne 13. ledna do 11:40 hodin dne 14. ledna 2017 naboural v Teplicích na Tržním náměstí do zaparkovaného vozidla zn. VW Touran šedé barvy. Na pravé straně poškozeného vozidla policisté zajistili stopy laku červené barvy. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

Zmizely solární panely

     Policisté pátrají po neznámém zloději, který odcizil dva solární panely. Pachatel ze střechy kůlny v Krupce ukradl dva panely, jejichž hodnota byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Přišel o tašku

     O příruční tašku přišel muž, který cestoval vlakem z Prahy do Duchcova. Neznámý pachatel využil toho, že v kupé usnul a odcizil mu tašku s mobilem, penězi, doklady a platební kartou. Okradený vyčíslil škodu na sedm tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí lapkovi v případě dopadení až dvouleté vězení.

 

 

17. 1. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem