Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úvěrové podvody za více jak 5 milionů korun

NÁCHODSKO– Zhruba 30 poškozených společností, 85 úvěrových smluv a smluv o zápůjčce, škoda přesahující 5 milionů. 

Dalším mimořádným úspěchem se mohou pochlubit náchodští specialisté na odhalování hospodářské trestné činnosti, neboť jejich maximální nasazení přineslo kýžené výsledky. Podařilo se jim totiž rozkrýt rozsáhlou trestnou činnost 39leté ženy z Náchodska. Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že obviněná žena měla uzavřít od března 2016 do června 2020 v 85 případech úvěrové smlouvy a smlouvy o zápůjčce u zhruba 30 poškozených společností.

V rámci schvalovacího procesu však měla uvádět nepravdivé údaje, zamlčovat údaje ohledně svých předchozích závazků nebo je případně ponižovat. Z vyšetřování však jasně vyplývá, že neměla možnost finanční částky splácet. Proto si zřejmě měla brát další půjčky, s úmyslem zaplatit předchozí pohledávky. Nakonec se jí měsíční splátka vyšplhala na bezmála půl milionu korun. Toto pomyslné vytloukání klínu klínem se dostalo až před kriminalisty, kteří si postupně opatřili veškerý spisový materiál z bankovních i nebankovních společností. Podle závěrů vyšetřování má způsobena škoda přesahovat 5,2 milionů korun.

Vzhledem k tomu, že svým nezákonným jednáním způsobila škodu značnou, hrozí ženě v případě prokázání viny za zločin úvěrový podvod a přečinu podvod trest odnětí svobody až na dobu 8 let.

por. Mgr. Lucie Konečná
12.5.2022, 10:30hod.
 

vytisknout  e-mailem