Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Úvěrové podvody jsou v oblibě

České Budějovice – Další úvěrový podvod rozkryli českobudějovičtí kriminalisté.  

penize.jpg
V hledáčku specialistů z oddělení hospodářské kriminality je 69letá žena z Českobudějovicka, která se rozhodla, že si na své živobytí opatří finanční prostředky nelegální cestou.
V lednu loňského roku uvedla při uzavírání smlouvy o poskytnutí úvěru na nákup spotřebního zboží nepravdivé údaje, týkající se jejích předchozích závazků. Po schválení a podepsání smlouvy žena čerpala úvěr v celé jeho výši. Do současné doby však nebyla ze strany 69leté ženy uhrazena ani jedna z pravidelných splátek. Na úkor poskytovatele úvěru se tak nezákonně obohatila o 25 000 korun. V dalších čtyřech zjištěných případech se pokusila úvěr získat, kdy předložila zfalšované a nepravdivé potvrzení o výši příjmu. Na základě provedeného interního šetření poškozené společnosti jí však úvěry poskytnuty nebyly. Svým protiprávním jednáním tak mohla způsobit škodu ve výši nejméně 112 000 korun.
Ve věci padlo včerejšího dne obvinění, a to pro podezření ze spáchání  trestného činu úvěrového podvodu dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu. O vině a trestu rozhodne soud.

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
4. dubna 2013
 

vytisknout  e-mailem