Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Úvěrové podvody

KLATOVSKO - Žena v několika případech čerpala úvěry, které nesplácela. 

Od komisaře z oddělení hospodářské kriminality převzala usnesení o zahájení trestního stíhání devatenáctiletá žena pobývající na Karlovarsku z pokračujícího přečinu úvěrový podvod.

Poprvé dne 6. září 2016, v prodejně nacházející se v Sušici, uzavřela úvěrovou smlouvu na částku 10 000 Kč, kdy postupně vyčerpala částku 10 327,83 Kč.

V peněžním ústavu v Sušici dne 3. listopadu 2016 sjednala další smlouvu o úvěru ve výši 50 000 Kč, kdy byla uvedená částka vyplacena na její účet vedený u stejné společnosti.

Dne 24. listopadu 2016 prostřednictvím zprostředkovatele získala od další společnosti úvěr 30 000 Kč. Ve stejný den v prodejně nakoupila elektroniku za 3 999 Kč a zbývající část byla ženě převedena na účet.

Tentýž den uzavřela s dalším mužem úvěrovou smlouvu se společností v Klatovech, v obchodním domě na ulici Domažlické, kdy prostřednictvím úvěrové karty postupně vyčerpala částku 14 400 Kč.

Na pobočce peněžního ústavu v Sušici sjednala dne 12. prosince 2016 další úvěr ve výši 30 000 Kč a částka byla vyplacena na její bankovní účet vedený u této společnosti.

Ve stejný den sjednala na pobočce k bankovnímu účtu vedeném u této společnosti smlouvu o povoleném debetu, kdy byl poskytnut povolený debet, kdy opět uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání. Žena v měsíci červnu 2017 úvěr přečerpala ani neuhradila a poškozená společnost postoupila pohledávku věřiteli.

Žena uváděla záměrně nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli, i když v uvedené společnosti nikdy nepracovala a získané finanční prostředky z poskytnutých úvěrů, použila pro svoji potřebu a navíc úvěry nesplácela.

Obviněná při sjednávání úvěrových smluv poškodila tři společnosti a svým jednáním způsobila škodu ve výši 140 tisíc korun.

nprap. Ladmanová Dana

20. února 2018

vytisknout  e-mailem