Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Útvar rychlého nasazení má novou specializovanou techniku

Díky Programu švýcarsko-české spolupráce jsme pořídili dvě speciální vozidla. 

Předání nových vozidel
Dne 30. dubna 2015 se uskutečnilo v dopoledních hodinách na výcvikové základně Útvaru
Logo SUI
rychlého nasazení slavnostní předání nových vozidel. Nákup nové techniky pomohl spolufinancovat Program švýcarsko-české spolupráce.

V rámci projektu „Zvýšená bezpečnost veřejnosti posílením kapacit PČR v boji proti organizované trestné činnosti a terorismu“ získali policisté dvě speciální vozidla s výsuvnou taktickou plošinou. Součástí vozidel je také výstražné a rozhlasové zařízení a kamerový systém, který dokáže přenést obraz bezdrátově do velitelského vozidla.

Klíče od nových vozů předal švýcarský velvyslanec Markus-Alexander Antonietti náměstkovi policejního prezidenta pro SKPV plk. Zdeňkovi Laubemu a řediteli Útvaru rychlého nasazení plk. Liboru Lochmanovi, který zastupuje věcnou gesci projektu. Slavnostního předání se zúčastnili i zástupci Ministerstva financí ČR, Ministerstva vnitra ČR a zástupci odboru veřejných zakázek, odboru správy majetku a kanceláře projektů a evropských fondů Policejního prezidia ČR.

S realizací projektu jsme začali v prosinci 2012. Obě dvě speciální vozidla s výsuvnou taktickou plošinou byla pořízena za zhruba 14,5 milionů Kč.

Cílem projektu je zvýšení profesionality a akceschopnosti speciálních policejních jednotek Policie ČR v boji proti organizovanému zločinu. V rámci projektu je plánováno dobudování tréninkového centra, jehož součástí bude nová multifunkční tréninková základna pro taktická střelecká cvičení, čímž bude splněn cíl projektu zaměřený na zlepšení podmínek pro boj s organizovanou trestnou činností a s terorismem.

6. května 2015
kpt. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Předání nových vozidel

Předání nových vozidel 

Detailní náhled

Předání nových vozidel

Předání nových vozidel 

Detailní náhled

Předání nových vozidel

Předání nových vozidel 

Detailní náhled

Předání nových vozidel

Předání nových vozidel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem