Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Utrácel z cizího

Policisté pátrají po muži, který uhradil nákup prostřednictvím cizí platební karty. Znáte ho? 

Od soboty 6. ledna tohoto roku pátrají policisté z místního oddělení Lhotka po neznámém muži, který prostřednictvím cizí platební karty opakovaně uhradil nákupy v různých prodejnách.

Majitel kartu i s peněženkou ztratil o den dříve cestou z restaurace v Libušské ulici v Praze 4, kde si byl koupit cigarety. Když druhý den ráno zjistil, že portmonku nemá a kartu někdo opakovaně použil, zablokoval ji  a celou věc ohlásil.

Nákup cigaret tak poškozeného vyšel na částku dosahující osmi tisíc korun, a to také proto, že v peněžence byla i finanční hotovost.

Policisté, kteří případ prošetřují, zajistili záběry z bezpečnostní kamery umístěné uvnitř prodejny, kde neznámý muž ztracenou kartou platil. Pokud podezřelého na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158.

Zdali je muž i nálezcem portmonky je předmětem prošetřování. V současné době je podezřelý ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský – 25. ledna 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem