Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Utonul při bruslení

Jindřichův Hradec - Osudným se stal výlet na bruslích za zdravým vzduchem na Staňkovském rybníce pro čtyřicetiletého muže. 

     Čtyřicetiletý muž z Prahy odjel v 9 hodin dne 1. ledna 2009 z ubytovacího místa nedaleko Staňkova bez upřesnění kam. Ještě před polednem jej začala manželka hledat. Vzhledem k tomu, že jeho mobilní telefon byl nedostupný, zaměřila hledání do obce Staňkov, kde na hrázi rybníka Staňkovský v prostoru místního autokempu, byl nalezen jeho automobil. Při další prohlídce ledové plochy, v místech zvaných "Na Imce", bylo objeveno propadlé místo, kde na hladině plavaly části oděvu. Následně oznámila na tísňové linky podezření z utonutí manžela. Ve 13 hodin se dostavila na místo policejní hlídka a bylo započato s organizováním pátrací akce. Postupně se k místu dostavily složky HZS z Chlumu u Třeboně, z Třeboně a v podvečer i tři potápěči zásahové jednotky policie, kteří svou činnost ukončili kole  20 hodiny bez kladného výsledku. Dne 2. ledna 2009 bude v dopoledních hodinách pátrací akce ve stejných místech s nasazením potápěčů pokračovat.

2. ledna 2009 krátce po 14 hodině byl pohřešovaný muž nalezen pod ledem nedaleko místa s prolomeným ledem. Na místě zasahovala hlídky OOP Suchdol nad Lužnicí, 3 potápěči zásahové jednotky policie a 7 potápěčů HZS z Č.Budějovic a 11 příslušníků sboru dobrovolných hasičů z Chlumu u Třeboně. Přivolaný lékař konstatoval u nalezeného smrt utonutím bez cizího zavinění a nařídil zdravotnězjišťovací pitvu. Akce ukončena v 15:30.

vytisknout  e-mailem