Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Útočníka dopadli během pár minut

Hlídka oddělení Metro předvedla skvělou práci. 

Ve čtvrtek krátce před půl druhou zaslechla hlídka oddělení Metro ve vysílačce relaci o napadení člověka na zastávce MHD v Praze 6 v ulici Dejvická. Útočník tam měl v tramvaji bezdůvodně napadnout muže a udeřit ho několikrát pěstí do obličeje. Poté z tramvaje utekl a zaběhl do metra.

Hlídka, která právě vykonávala hlídkovou činnost a byla v ulici Veletržní, se okamžitě rozjela směrem k Vítěznému náměstí. U vchodu do metra ve stanici Dejvická se pak od operačního důstojníka dozvěděla, že útočník odjel vlakovou soupravou směrem do stanice Nemocnice Motol. Proto policisté doběhli zpět ke služebnímu vozidlu a jeli směrem k nemocnici Motol. Po cestě jim však operační důstojník, který podezřelého sledoval na kamerovém systému, oznámil, že výtržník vystoupil na zastávce Bořislavka.

Policisté proto dojeli k Bořislavce a seběhli do vestibulu metra. Tam muže odpovídajícího popisu vypátrali a ztotožnili.  Na první pohled jim bylo jasné, že to bude útočník, jelikož měl ještě ruce od krve. Na policistův dotaz, jestli se poblíž zastávky Dejvická účastnil nějaké rvačky, odpověděl, že se nepral, ale že někoho úmyslně napadl. Policistům se tak podařilo, díky skvělé spolupráci s operačním důstojníkem, nalézt podezřelého během patnácti minut od incidentu.

Muže na místě omezili na osobní svobodě a převezli na nejbližší policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Provedený test na alkohol byl pozitivní s hodnotou 0,7 promile alkoholu v dechu. Výtržníkovi zřejmě jedno napadení nestačilo a začal být agresivní i na policisty na služebně. Nedbal jejich výzev, aby se uklidnil, a proto proti němu musely být použity donucovací prostředky.

Napadeného muže převezla zdravotní záchranná služba na ošetření do nemocnice.

Devětatřicetiletý útočník je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu Výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Hana Křížová, DiS. – 8. 12. 2020

vytisknout  e-mailem