Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Útočník je ve vazbě

Karvinsko - noční potyčka mužů skončila zraněním....... 

Ve čtvrtek  5. července po půlnoci došlo na jedné havířovské ulici k potyčce, která skončila bodným zraněním. Incident začal v Havířově poblíž křižovatky ulice 1. Máje a Národní třída mezi dvěma muži ve věku 33 a 23 let.

Starší ze dvojice, třiatřicetiletý muž, během vzájemného fyzického napadání, poškozeného úmyslně pořezal nejprve na hřbetu ruky a poté mu zasadil bodnou ránu do hrudníku. Bodnutím nožem s délkou čepelí 7 cm mu způsobil vážné zranění plíce. Poškozený musel být hospitalizován na specializovaném pracovišti. Jen shodou okolností šťastných náhod nedošlo k mnohem závažnjěšímu zranění či zasažení dalších životně důležitých orgánů.

Proti násilníkovi bylo zahájeno trestní stíhání a komisař ho obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví.

U důvodně podezřelého byl státním zástupcem podán návrh na vazební stíhání, kterému soud vyhověl. Po rozhodnutí byl muž převezen do vazební věznice.

V minulosti byl již 13krát soudně trestaný převážně pro majetkovou trestnou činnosti, ale i pro násilné trestné činy. Recidivista za napadení je podle zákona ohrožen trestem odnětí svobody na tři léta až deset let.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 9. července 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


 

vytisknout  e-mailem