Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Utkání Evropské konferenční ligy UEFA ve Fortuna Aréně ve Vršovicích - aktualizace II.

Pražská policie přijala v souvislosti s fotbalovým utkáním Evropské konferenční ligy UEFA mezi celky West Ham United FC /Anglie/ a ACF Fiorentina /Itálie/odpovídající bezpečnostní opatření. 

Na bezpečnostním opatření, jehož cílem je především bezproblémový průběh celé akce, se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, dopravní, cizinecké policie a kriminální služby. Také členové antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky spolu s kolegy na koních, psovodi a letecká služba. Při přípravě bezpečnostního opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s organizátory a zástupci obou týmů, ale i s ostatními subjekty, kterých se toto opatření dotkne. Policisté budou již několik dní před utkáním, které se odehraje ve středu 7. června monitorovat pohyb fanoušků obou celků na území metropole. V této souvislosti je potřeba upozornit občany, návštěvníky metropole a hlavně motoristy na velká dopravní omezení spojená s tímto utkáním. Ve středu 7. června budou v deset hodin otevřeny FAN zóny West Hamu na Letné a Fiorentiny na Výstavišti. Vzhledem k předpokládanému počtu fanoušků obou týmů v řádech tisíců, je velmi pravděpodobné, že v okolí těchto zón budou v průběhu dne možné dopravní komplikace. Ty lze předpokládat i při jejich přesunu směrem k fotbalovému stadionu v Edenu v průběhu dne. Kdy začátek fotbalového klání je stanoveno na 21:00 hodin.

Největší omezení pak motoristé musejí očekávat v okolí stadionu v Edenu, kde budou 7. června zcela uzavřeny ulice:

  • ·        U Slavie a U Vršovického hřbitova od 14:00 do cca 4:00
  • ·        Vladivostocká až po ulici Amurská od 8:00 do cca 4:00
  • ·        Vladivostocká až po Kubánské náměstí od 14:00 do cca 4:00

V ulicích Gruzínská, Jerevanská, Kišiněvská, Amurská, Krasnojarská a Užocká bude zaveden obousměrný provoz. Fotografie pod tiskovou zprávou. Dopravu v těchto lokalitách budou usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy.

Upozorňujeme, že dle zákona není dovoleno použití pyrotechniky jak na stadionu, tak mimo něj. Pořadatelé budou všechny příznivce fotbalu u vstupů do areálu kontrolovat, proto je třeba na utkání přijít s dostatečným časovým předstihem. Stadion bude otevřen od 18:00 hodin.  Případné použití pyrotechniky pak bude řešeno na místě.

V Praze se uskuteční ve středu 7. června finále Evropské konferenční ligy UEFA (Portál hlavního města Prahy) (praha.eu)

por. Mgr. Jan Rybanský – 2. červen 2023

Aktualizace: 

Aktualizace: V průběhu opatření policisté omezili na osobní svobodě celkem 23 osob. Z toho jedna osoba je podezřelá ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a další dvě pro podezření z výtržnictví. Dalších devatenáct je podezřelých ze spáchání přestupku, konkrétně neuposlechnutí výzvy úřední osoby a poslední osoba nedovoleně použila pyrotechniku.

V průběhu opatření jsme zaznamenali pět případů použití pyrotechniky na různých místech metropole. (Staroměstské náměstí, vlakové nádraží v Edenu a další.) Dále pyrotechnik zajistil na Václavském náměstí zavazadlo s pyrotechnikou.

Na základě vyhodnocení bezpečnostního opatření můžeme konstatovat, že síly a prostředky pražské policie byly nasazeny adekvátně a to i vzhledem k počtu fanoušků obou celků, kterých bylo v metropoli kolem třiceti pěti tisíc.

por. Mgr. Jan Rybanský – 8. červen 2023

Aktualizace II: Muži, který napadl policistu bylo včera v průběhu dne sděleno obvinění pro trestný čin násilí proti úřední osobě a je stíhán na svobodě. Pokud bude odsouzen hrozí mu v tomto případě až šestiletý trest odnětí svobody. Dalším dvěma zadrženým bylo sděleno podezření pro trestný čin výtržnictví a jejich spis byl předán SZ pro Prahu 1. Vě věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. Oba pak mohou ve vězení strávit až tři roky.

por. Mgr. Jan Rybanský - 9. červen 2023

vytisknout  e-mailem