Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Útěkem nic nevyřešil

LITOMĚŘICE – Zákaz řízení si prodlouží… 

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 29letý muž, který na sklonku uplynulého týdne řídil na Třebenicku osobní automobil, ačkoliv má do konce tohoto roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Muž byl stavěn policejní hlídkou, ale reagoval tak, že auto odstavil a snažil se situaci řešit útěkem. Následně byl zadržen a na služebně si převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu, za který mu může soud uložit až dvouleté vězení.

 

Auto není trezor

Krádeží věcí ze zaparkovaného automobilu se zabývají lovosičtí policisté. Do vozidla zaparkovaného na nehlídaném parkovišti v obci Velemín vnikl ve večerních hodinách zloděj. Nezjištěným způsobem vnikl do zavazadlového prostoru a odcizil osobní věci a zdravotnické pomůcky za téměř 200 tisíc korun. Po pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci.

Doporučujeme:
• ve svých vozidlech nevystavujte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla)
• do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu
• nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli)
• zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež
• zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla
• při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního
• zamykejte vozidlo (i když se vzdalujete od vozidla jen na chvíli)
• využívejte hlídaná parkoviště
• neparkujte svá vozidla na opuštěných místech (více zde)

 

Otevřené okno

Policisté přijali oznámení o vloupání do přízemního bytu ve Štětí. Neznámý pachatel využil okna pootevřeného na tzv. ventilaci, kterým protáhl ruku a otevřel si vedlejší otvírací okno. Poté už měl volnou cestu do samotného bytu, odkud odnesl počítač, fotoaparát, šperky a další věci za více než 60 tisíc korun. Po neznámém pachateli a odcizených věcech policisté pátrají. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

 Pozor na otevřená okna

Teplé počasí je spojeno s častým větráním a právě otevřených oken využívají někteří lapkové k snadnému získání kořisti. Proto je důležité pamatovat především na okna v přízemí a při odchodu z obydlí je nenechávat otevřená ani tzv. ventilaci, která bývá zloději často překonána. V letních měsících loňského roku jsme zaznamenali několik případů krádeží věcí z domů, kdy zloděj využil právě otevřených či pootevřených oken. Nezapomínejte také na sítě do oken, které hmyz zastaví, ale zloděje ne!

 

Litoměřice, 27. 9. 2016, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem