Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Útěk ho nespasil

Při silniční kontrole se řidič pokusil o útěk, během chvilky ho však policisté nalezli ve sklepení okolního domu. Nakonec skončil v poutech pro podezření z několika trestných činů. 

V sobotu 3. prosince kontrolovala hlídka policistů pohotovostní motorizované jednotky řidiče skútru, který kolem nich chvilku předtím „prolétl“ po Plzeňské ulici vyšší rychlostí než je stanovená padesátka ve městě. Během kontroly se řidič všemožně vymlouval, že nemůže najít osobní doklady ani řidičský průkaz, až se z ničeho nic dal na útěk a snažil se policistům utéci. A ačkoli policistům po chvilce zmizel ve sklepení, nebylo to na dlouho. Stačilo několik okamžiků a zasahující policista ho nalezl.

Záhy vyšlo najevo, proč utíkal. Měl totiž soudem zakázáno řídit a za řídítky skútru neměl co dělat až do ledna 2025. Kontrola odhalila i další prohřešky třicetiletého muže. Při útěku odhodil sáček s bílou látkou, ve které bylo později zjištěno skoro sto gramů pervitinu. Mužova bunda navíc odhalila dvě cizí platební karty a několik desítek tisíc korun.

Případ je prověřován pro trestné činy neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ohrožení pod vlivem návykové látky, přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, ze kterých je zadržený muž podezřelý.

por. Mgr. Jan Rybanský - 6. prosinec 2022

vytisknout  e-mailem