Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úspěšná realizace toxi týmu

RUMBURK – O další dva dealery méně. 

     V průběhu  uplynulého měsíce  realizovali  rumburští  kriminalisté  toxi týmu, na základě dlouhodobé operativní činnosti, další případ na úseku drogové problematiky. Odhalili prodej pervitinu.  Zadrženy byly dvě  osoby, jednapadesátiletý muž a padesátiletá žena,  které se ve struktuře drogové trestné činnosti podílely na  distribuci pervitinu. Kriminalisté zasahovali na několika místech v katastru měst Varnsdorf a Rumburk. 

     V této souvislosti obvinili 50letou ženu a 51letého muže ze zločinu  nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oba dealeři nakupovali a následně distribuovali drogově závislým pervitin. V obou případech se jednalo o recidivisty, kteří za drogovou trestnou činnost byli v minulosti řešeni, navíc mezi sebou spolupracovali.

     Obviněné ženě kriminalisté prokázali, že v období od roku 2021 do června 2023 poskytla narkomanům nejméně ve 480 případech dávku drogy pervitin. Při domovní prohlídce  v místě jejího bydliště, byly zajištěny předměty určené k prodeji drog, jako například digitální váhy.

     Při prohlídce osobního motorového vozidla obviněného muže kriminalisté nalezli a zajistili drogu zvanou pervitin v množství bezmála 46 gramů připravenou k prodeji v plastových sáčcích a dalších 5 gramů  drogy měl u sebe. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertíz. Muže kriminalisté dále viní z toho, že nejméně od října 2022 do července 2023 poskytl dalším osobám více než 80 gramů pervitinu.

     Policejní komisařka podala podněty státnímu zástupci na vydání návrhů na vzetí obviněných  do vazby. Oba tyto návrhy soudce okresního soudu akceptoval a na obviněné uvalil vazbu.  V případě uznání viny u soudu jim hrozí  trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. 

     Práce kriminalistů tímto zdaleka nekončí. Dále velmi intenzivně na kauze drogové kriminality pracují.

Děčín 24. července 2023 
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem