Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěšná práce prvosledové hlídky

KLADENSKO - Při krádeži byli zadrženi dva pachatelé. 

Policisté oddělení hlídkové služby v prvosledové hlídce  v rámci výkonu služby v nočních hodinách před třiadvacátou hodinou 21. června 2017 prováděli kontrolu v okolí objektu přilehlém u lesního porostu v ulici Lapák v Kladně.  V průběhu této kontrolní činnosti policejní hlídka zaslechla v bývalém areálu hotelu velké rány a hluk. Z těchto důvodů se policisté zaměřili na kontrolu v této lokalitě, neboť pojali podezření, že se v objektu nachází nežádoucí osoby. Při propátrávání okolí policisté zaznamenali z areálu hotelu odcházející dvě osoby. 

Policejní hlídka vyzvala oba muže k prokázání totožnosti. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o muže z okresu Mělník ve věku sedmadvacet a osmadvacet let, kteří se již v minulosti dopustili trestné činnosti.

Při  dalším policejním šetření na místě policisté nalezli u mladšího z pachatelů v igelitové tašce sedmnáct kusů elektro jističů a  pojistnou skříňku. Hodnota  těchto odcizených věcí byla předběžně vyčíslena na částku  2 000,-Kč.

Oba podezřelí muži byli převezeni za své protiprávní jednání k podání vysvětlení na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno město. V současné době jsou oba muži podezřelí z trestného činu krádeže.

Sedmadvacetiletý muž byl umístěn do policejní cely, neboť byl v posledních třech letech za takový trestný čin odsouzen a nyní je prošetřován z dalších dvou skutků. Policisté podali na Okresní státní zastupitelství podnět na návrh vzetí podezřelého muže do vazby.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

23. června 2017

vytisknout  e-mailem