Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěšná pátrací akce se záchrannou života

BEROUNSKO – Policejní vrtulník vypátral vozidlo s pohřešovanou osobou v lesním porostu. 

Policisté územního odboru Beroun ve spolupráci s Leteckou službou Praha pátrali několik hodin po pohřešovaném muži z Berounska.

Na policejní služebnu bylo dne 31. března 2020 ve večerních hodinách oznámeno pohřešování třiačtyřicetiletého muže. Přítelkyně pohřešovaného uvedla, že jí přítel přes sociální sítě zasílá oznámení o ukončení svého života různými způsoby sebepoškození. Vzhledem k tomu, že oznamovatelka pojala podezření o zdraví a život svého partnera, přišla tuto informaci oznámit na policii.

Na základě tohoto oznámení okamžitě uskutečnili berounští policisté rozsáhlou pátrací akci, která byla zaměřena do vytipovaných lokalit Berounska se zesíleným počtem policejních hlídek.  Policisté propátrávali terén za využití techniky a do pátrací akce byl nasazen i policejní vrtulník LS P ČR s termovizí. Policejní pátrací akce probíhala od večerních hodin 31. března 2020 nepřetržitě do odpoledních hodin následujícího dne 1. dubna 2020. V nepřístupném  terénu lesního porostu v katastru území Srbska v berounském okrese bylo policejním vrtulníkem vypátráno osobní vozidlo, jehož majitelem byl pohřešovaný muž. Na místo nálezu byly ihned vyslány složky IZS.  Jako první se k vypátranému vozidlu dostavila v tomto náročném terénu pěší policejní hlídka, která zaznamenala ve vozidle sedící osobu. Do prostoru uzavřeného vozidla byla zavedena z výfuku hadice. Policisté okamžitě rozbili okno u vozu a vyndali poškozeného muže s řeznými ranami na zápěstí.  Policejní hlídka  do příjezdu posádky ZZS poskytla muži první pomoc. Pohřešovaný muž byl na místě poté ošetřen posádkou ZZS a převezen do hořovické nemocnice k dalšímu vyšetření.

Posádka policejního vrtulníku vypátráním vozidla poškozeného v tomto nepřehledném lesním terénu a policejní hlídka svým včasným provedením první pomoci zachránily třiačtyřicetiletému muži život. Složky IZS opět při této pátrací akci prokázaly profesionální přístup.  

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
3. dubna 2020

vytisknout  e-mailem