Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Úspěšná pátrací akce po pohřešovaném muži

Frýdecko-Místecko - odjel na chatu a domů se nevrátil.. 

Policisté obvodního oddělení Nošovice mají za sebou pátrací akci se šťastným koncem. Té předcházelo oznámení ženy z Ostravy o pohřešování jejího 57letého manžela. Ten měl minulý víkend odjet na chatu do Raškovic, kam jezdívá pravidelně. Muž se však nevrátil domů a žena jej nenašla ani na jejich chatě. Jeho telefon byl navíc nedostupný. Jelikož muž trpí epileptickými záchvaty, vyvstala obava o jeho život.

Proto v pondělí ráno policisté obvodního oddělení Nošovice rozjeli pátrací akci, do které se zapojil také psovod se služebním psem. Pátrání probíhalo nejprve v blízkém okolí chaty, následně se rozšířilo i do přilehlého lesa, kam pohřešovaný chodívá na procházky.

Krátce před půl druhou odpoledne přišla dobrá zpráva. Jeden z policistů nalezl muže ležícího poblíž koryta vodního toku nedaleko silnice. Ten byl při vědomí, ale dezorientovaný a podchlazený, stěžoval si na bolest nohy. Policisté ho proto zabalili do termofólie a na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která jej převezla do nemocničního zařízení. Muž tak pravděpodobně vlivem zdravotní indispozice upadl a strávil zřejmě víc jak 24 hodin na místě, kde byl nalezen, tedy zhruba jeden kilometr od své chaty.

Policisté mnohdy s nasazením všech sil a vypětí pátrají po pohřešovaných osobách, které se například vlivem zdravotních problémů dostanou do nesnází. A právě proto takto úspěšně ukončené pátrací akce jsou radostnou zprávou nejen pro rodinu a příbuzné, ale také pro policisty, kteří tím naplňují význam našeho hesla „pomáhat a chránit“.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
7. června 2023

vytisknout  e-mailem