Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěšná činnost kladenských kriminalistů

KLADENSKO – Po čtyřech letech byl dopaden pachatel z loupežného přepadení ve zlatnictví. 

Kladenští kriminalisté od 15. ledna 2013 prošetřovali případ zvlášť závažného trestného činu loupeže, kterého se dopustil neznámý pachatel v jedné z kladenských prodejen pod pohrůžkou zbraně.

Do prodejny zlatnictví v ulici Osvobozených politických vězňů v Kladně vstoupil muž pod záminkou koupě zlatého prstenu. Prodavačka nabídla zákazníkovi na ukázku několik prstenů umístěných na platě. V daném okamžiku muž začal prodávající ohrožovat krátkou střelnou zbraní a následně se zmocnil plata s prsteny. Plato s prsteny si schoval pod bundu a z prodejny utekl.

Tímto protiprávním jednáním způsobil pachatel majiteli zlatnictví škodu, která byla vyčíslena na částku necelých 150 000,-Kč. Odcizeno bylo celkem čtyřicet prstenů ze čtrnácti karátového zlata. Dalším policejním šetřením byl zjištěno, že pachatel na útěku údajně větší část odcizených zlatých prstenů poztrácel v ulicích Kladna, které byly pravděpodobně nalezeny náhodnými občany, kteří nalezené zboží neodevzdali, čímž se dopustili taktéž protiprávního jednání.

Po usilovném operativním šetření kladenští  kriminalisté podezřelého pachatele po čtyřech letech vypátrali v Kladně. Dne 1. listopadu 2017 byl podezřelý dvaačtyřicetiletý  muž zadržen a umístěn do policejní cely. Po provedení výslechu se podezřelý ke svému trestnému činu doznal a byl obviněn ze zločinu loupeže, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 10 let. Následující den 2. listopadu 2017 byl z policejní cely propuštěn a je prošetřován na svobodě.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

6. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem