Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

ÚSPĚCH ZÁPADOČESKÝCH KRIMINALISTU

Dne 10.6.2008 se podařil západočeským policistům z hospodářské kriminálky průlom ve vyšetřování případu páchání trestné činnosti na území města Plzně. 

 
         Dne 10.6.2008  se podařil západočeským policistům z hospodářské kriminálky průlom ve vyšetřování   případu páchání trestné činnosti na území města Plzně. 
         V rámci šetření, které probíhalo od listopadu roku 2007, dnes vrchní komisař vydal ve dvou případech usnesení o trestním stíhání obviněného zastupitele statutárního města Plzně pro trestný čin padělání a pozměňování veřejné listiny.
         Druhým obviněným je plzeňský notář. Ten čelí obvinění ze spáchání trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele, trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny a trestného činu křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek.
         Důvodem páchání těchto trestných činů byla ta skutečnost, že se obvinění snažili o zabránění prokázání předešlé trestné činnosti z roku 2005, za kterou je již plzeňský zastupitel od roku 2007 trestně stíhán pro trestný čin nepřímé úplatkářství. 
 

vytisknout  e-mailem