Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěch kladenských policistů

KLADENSKO – Žena putovala do vazby. 

Ve čtvrtek 14. září 2017 v odpoledních hodinách policisté služby kriminální policie v součinnosti s kolegy z Obvodního oddělení Kladno – město v Kladně ve Vodárenské ulici při vystupování z autobusu Kladno – Praha zadrželi šestačtyřicetiletou ženu z Kladna. Operativním šetřením se policistům podařilo zjistit, že zadržená nelegálně dováží z Polska léky s obsahem pseudoefedrinu, které se používají na výrobu pervitinu/ metamfetaminu/.

Při následné osobní prohlídce bylo u ženy v příručním zavazadle, které měla u sebe nalezeno celkem 7 krabiček léku Acatar po 12ti tabletách v jednom balení (celkem 94 ks tablet) a 3 balení léku Sudafed po 12ti tabletách v jednom balení (celkem 36 ks).

Celkem tedy kriminalisté zajistili sto třicet tablet, kdy každá tableta tohoto léku obsahuje 60mg pseudoefedrinu hydrochloridu, což slouží jako prekurzor k výrobě pervitinu. Navíc je prokázáno, že tyto léky obsahují dvakrát větší množství pseudoefedrinu než léky dostupné v České republice.

Na základě tohoto záchytu bylo zažádáno u Okresního soudu v Kladně o povolení k domovním prohlídkám, čemuž soud vyhověl. Byly provedeny dvě prohlídky v bytech, které užívala zadržená. V jednom z příbytků byla zajištěna marihuana, v druhém bytě nalezli policisté kompletní laboratoř na výrobu pervitinu i s potřebnými surovinami. Dále zde byly nalezeny i vzrostlé rostliny marihuany, které pěstovala žena na balkoně bytového domu.

S podezřelou ženou bylo v pátek 15. září 2017 zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a podezřelé hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

Kuriozitou tohoto případu je i skutečnost, že obviněná žena byla v minulosti zachycena ve Spolkové republice Německo při silniční kontrole, jak převáží 2100 tablet výše zmiňovaných léků.

Jelikož se jedná o recidivistku, byl také podán návrh na vzetí obviněné do vazby, který Okresní státní zastupitelství Kladno a následně Okresní soud  Kladno akceptoval a žena putovala  v sobotu 16. září 2017 do vazební věznice Praha Ruzyně.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
20. září 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem