Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Usmrcení z nedbalosti

České Budějovice - Další zbytečnou smrt na silnici vyšetřují kriminalisté z oddělení obecné kriminality. 

Českobudějovičtí dopravní policisté minulé úterý, tj. 6. června 2017 po 18:00 hod. přijali oznámení o dopravní nehodě v Českých Budějovicích, na Průběžné ulici, mezi OD Möbelix a BČS Moll. Na místě šetřením zjistili, že řidič (1982) užitkového vozidla Peugeot J5, jedoucí od Strakonické ulici, pravděpodobně na přechodu pro chodce, nedal přednost v chůzi seniorce (1937) a srazil jí. Žena byla následně transportována do zdravotnického zařízení.

Policisté na místě provedli veškeré úkony při řešení popsané nehody, řidič se podrobil dechové zkoušce, s negativním výsledkem. Šetřením v lékařském prostředí strážci zákona zjistili, že žena utrpěla těžké zranění, proto případ předali svým kolegům z oddělení obecné kriminality.

Ti v pátek odpoledne obdrželi smutnou zprávu o tom, že seniorka podlehla zraněním neslučitelným se životem a stala se tak 16. obětí v Jihočeském kraji.

Na základě těchto informací zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti, kdy pravděpodobně došlo k porušení důležité povinnosti vyplývající z jeho povolání.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

12. června 2017  

Odkazy do noveho okna

Smrt. DN u Möbelixu I.

Smrt. DN u Möbelixu I. 

Detailní náhled

Smrt. DN u Möbelixu II.

Smrt. DN u Möbelixu II. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem