Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Uslyšel „ťukání boží “ a pak nabídl policistům trochu marihuany

Policisté z oddělení hlídkové služby Prahy IV vyjížděli k případu, na který jen tak nezapomenou. 

Policisté ze čtyřkové „oháesky“ vyjeli na oznámení, dle kterého se po domě pohyboval poblouzněný muž, zvonil na sousedy a všechny žádal o odpuštění. Policisté po příjezdu na místo nikoho nenalezli, avšak jeden z nájemníků jim celou událost popsal a označil dveře, do kterých blouznící muž zašel.

Hlídka proto zazvonila na zvonek, zaklepala, avšak nikdo dlouhé minuty neotevíral. V bytě byl však slyšet neustále pohyb a tak jim bylo jasné, že tento muž je stále uvnitř. Po asi desetiminutovém klepání jim otevřel muž, který svým zjevem zcela odpovídal popisu z oznámení. Na dotaz, proč tak dlouho neotevíral dveře odpověděl, že až teď uslyšel ťukání boží a tak šel otevřít. Ihned poté pozval policisty dál a za dveřmi se jich zdvořile zeptal, zda –li může nabídnout trochu marihuany. Policisté nechápali a tak je muž zavedl do ložnice, kde měl plně vybavený pěstírenský stan se třinácti rostlinami konopí. Z jeho chování jim bylo jasné, že o kvalitě jeho výrobků není pochyb a tak se ho zeptali, jestli nemá ještě nějaké drogy v bytě. „No jasně“ odpověděl muž a zavedl policisty do kuchyně, kde měl v nasušené lysohlávky.

Policisté se muže zeptali, proč chodí po domě a prosí sousedy o odpuštění? „ No, protože mám smlouvu s ďáblem a přimlouvá se za mě bůh.“

Celá událost se stala na začátku ledna v ulici Rytířova v Praze 4.

Jednadvacetiletý muž byl převezen do psychiatrické léčebny a je podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což může v případě odsouzení strávit až pět let za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 12. ledna 2022

vytisknout  e-mailem