Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Usedli za volant v zákazu řízení

KLADENSKO - Za maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí podezřelým až dva roky odnětí svobody . 

Policisté obvodního oddělení Kladno v současné době prošetřují další dva případy neukázněných řidičů, kteří usedli za volant v zákazu řízení.

Prvním podezřelým řidičem je pětačtyřicetiletý muž z Kladna, který po čtrnácté hodině dne 18. října 2020 projížděl v Kladně ve směru jízdy z ulice I. Olbrachte do ulice L. Janáčka. Policejní hlídka ho zastavila ke kontrole v ulici Floriánská. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že tento řidič má vysloven Okresním soudem Kladno platný zákaz řízení motorových vozidel od srpna 2020 do dubna 2022.

Krátce po půlnoci v pondělí 19. října 2020 policisté v rámci výkonu služby v nočních hodinách kontrolovali v Sevastopolské ulici v Kladně řidiče osobního vozidla značky Fiat. Řidič byl vyzván policejní hlídkou k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel, což neučinil. Provedením lustrace bylo zjištěno, že sedmačtyřicetiletý muž z Kladna usedl za volant, ačkoliv má udělen platný zákaz řízení všech motorových vozidel Okresním soudem Kladno, a to  nejprve v květnu 2017 do roku 2021 a poté v lednu 2018 do roku 2023.

Kladenští policisté nyní tyto dva skutky prošetřují a oba muži jsou podezřelí z trestného činu mařtení výkonu úředního rozhodnutí, za což jim hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši až 2 roky.


nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
20. října 2020

vytisknout  e-mailem