Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Usedl za volant pod vlivem alkoholu

CHEBSKO – Při první nehodě poničil dvě vozidla, při druhé dům. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Cizinec měl v polovině prosince minulého roku v odpoledních hodinách přijet a zaparkovat v Mariánských Lázních. Přitom měl několikrát narazit do již zaparkovaného vozidla značky Peugeot, které těmito nárazy poškodilo před ním zaparkovaný automobil značky Škoda. Cizinec dopravní nehodu neřešil a z místa měl začít odcházet. Mezitím na místo dorazili policisté, kteří ho vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 2,95 a 3,05 promile. Z těchto důvodů mu byl zadržen řidičský průkaz, zakázána další jízda a byl převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům.
 
Tím to ale neskončilo, protože o několik hodin později se cizinec ke svému vozidlu vrátil. Znovu měl usednout za volant a z místa se snažit odjet, vyjel ovšem mimo komunikaci a narazil do rodinného domu. Po příjezdu policejní hlídky se opět podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,86 a 3,09 promile. Kromě toho se podrobil v sokolovské nemocnici odběru biologického materiálu.
 
V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva
3. 4. 2020

vytisknout  e-mailem