Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Uposlechli až uviděli policejní zbraň

Dva muže v pátrání, z toho jednoho, který se vyhýbal výkonu trestu policisté vypátrali v brněnské zahrádkařské kolonii v Brně - Kohoutovicích 

Policisté odboru specializovaných činností cizinecké policie prováděli dne 9.10.2008 v brzkých ranních hodinách pobytovou kontrolu v zahrádkářské kolonii v katastrálním území Velké Pole v Brně – Kohoutovicích. V jedné z chatek kontrolovali dvaatřicetiletého muže. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že je na něj vydán Městským soudem v Brně příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro trestný čin krádeže, dále na něj vydal Okresní soud Brno - venkov příkaz k zatčení rovněž pro trestný čin krádeže a pro trestný čin loupeže. Navíc policisté zjistili, že i v současnosti figuruje jako podezřelý z další loupeže. V téže chatě byl spolu s P.T. i další devětatřicetiletý muž (P.K.) po kterém bylo vyhlášeno pátrání.
 
Když oběma došlo, že „spadla klec“, začali klást aktivní odpor. Navíc vedle mužů ležel kuchyňský nůž a srp, který by mohli proti policistům použít. Proto, když ani po opětovné výzvě nezanechali aktivního odporu, policisté použili donucovací prostředky hrozby střelnou zbraní, a hmatů a chvatů sebeobrany a oběma mužům přiložili pouta v nich pak byli předvedeni na policejní služebnu. P.T. byl eskortován do vazební věznice v Brně. P.K. byl po provedení opatření v souvislosti s pátráním propuštěn.
 
I tento případ dokládá to, že se cizinecká policie nezajímá pouze o kriminalitu cizinců, jak si mnozí myslí, ale také odhalují a řeší porušování veřejného pořádku českými občany.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí ObŘ SCP Brno

vytisknout  e-mailem