Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Noční pronásledování

SVITAVSKO – Z běžné kontroly se vyklubalo dvojí použití donucovacích prostředků a pokuta 10.000 korun. 

Před několika dny v obci Staré Město policisté z obvodního oddělení Moravská Třebová chtěli zastavit a zkontrolovat řidiče vozidla VW Caddy. Použili světelné i zvukové zařízení k zastavení vozidla, řidič na toto ale nereagoval a začal ujíždět. Během své zběsilé jízdy několikrát přejel do protisměru, najížděl na chodník a pak se pokusil s vozidlem ujet po poli. S policisty v zádech se snažil z pole vyjet zpět na silnici, ale v té chvíli mu policejní vozidlo zatarasilo cestu. Ani po zastavení nechtěl řidič spolupracovat a proto mu museli kolegové, za použití donucovacích prostředků, z auta pomoct vystoupit.

Protože se třiatřicetiletý řidič odmítl podrobit dechové zkoušce a zároveň nesouhlasil ani s lékařským vyšetřením spojeným s odběrem krve, policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Jeho jednání předáme k vyřízení příslušnému správnímu orgánu. Muži hrozí pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz činnosti na jeden až dva roky.

Během zákroku proti řidiči na místo přišel i jeho bratr, který se s nažil probíhající zákrok narušovat. Nedal si říci ani on a až po použití donucovacích prostředků svého nerozvážného chování litoval a jeho neuposlechnutí výzvy uzavřeli kolegové udělením pokuty 10.000 Kč.

Jak mužova jízda vypadala, se podívejte v příloženém videu.

8. října 2020
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem