Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Dopravní nehoda uzavřela silnici

ORLICKOÚSTECKO – Při nehodě došlo ke zranění 2 osob. 

Orlickoústečtí dopravní policisté šetří vážnou dopravní nehodu, která se stala dnes po 14. hodině na silnici II. třídy č. 311 mezi Lanškrounem a Nepomuky. Došlo zde ke střetu osobního vozidla zn. Škoda Fabia, nákladního vozidla zn. Iveco a chodce. Řidič nákladního vozidla jel ze směru od obce Nepomuky. Podle prvotních informací z místa dopravní nehody 28letý řidič nákladního vozidla zahlédl chodce na silnici, chtěl zpomalit a při brzdění se měl dostat do smyku, následně přejel do protisměru a čelně se střetl s osobním vozidlem jedoucím od Lanškrouna.

Při dopravní nehodě se těžce zranila 35letá řidička osobního vozidla, která byla převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové a 46letý chodec. Ten byl převezen zdravotnickou záchrannou službou na vyšetření do svitavské nemocnice. Kolegové provedli s řidičem nákladního vozidla dechovou zkoušku s negativním výsledkem a u řidičky byl vzhledem k závažnosti zranění nařízen odběr krve.

Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na částku přesahující 300 tisíc korun. Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody šetří orlickoústečtí dopravní policisté. Silnice je po dopravní nehodě zcela uzavřená.

15. prosince 2021
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

Foto PČR 1

Foto PČR 1 

Detailní náhled

Foto PČR 2

Foto PČR 2 

Detailní náhled

Foto PČR 3

Foto PČR 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem