Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedal si říct!

TRUTNOVSKO - Obviněný z krádeže skončil ve vazbě. 

Trutnovští kriminalisté v pondělí 31. srpna 2015 zadrželi devatenáctiletého mladíka, kterého ještě téhož dne vyšetřovatel obvinil z přečinu krádež. Byl podezřelý, že z kapsy batohu 23 letého muže ukradl mobilní telefon a z obchodního domu odcizil energetické nápoje z prodejny.
 
Ve čtvrtek 30. července 2015 odpoledne oznámil na Obvodní oddělení v Trutnově třiadvacetiletý mladík, že na autobusovém nádraží v Trutnově přišel o svůj dotykový telefon v hodnotě 2 tisíce korun, který měl uložený v boční kapse batohu. Ten měl v době krádeže na zádech.
Dalšího protiprávního jednání se obviněný muž dopustil, když v jednom trutnovském obchodním domě v úterý 4. srpna 2015 odcizil energetické nápoje v hodnotě 72 korun.
 
Po svém zadržení kriminalistům uvedl, že krást bude stejně dál.
 
Z našich evidencí je zřejmé, že se devatenáctiletý mladík v minulosti opakovaně dopustil majetkové trestné činnosti, za kterou byl již od roku 2014 dvakrát soudně uznán vinným.
 
Kriminalisté k rukám státního zástupce ještě téhož dne zaslali podnět na vzetí obviněného do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově ve čtvrtek 3. září 2015 rozhodl o tom, že nenechavec bude stíhán vazebně. V případě odsouzení hrozí již trestanému mladíkovi až 3 leté vězení. 

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
3. 9. 2015, 12:15

vytisknout  e-mailem